500 g oksemørbrad
salt og peber
klares smør eller olie
Yorkshire-budding
2 tekopper med
2 tekopper mælk
4 æg
salt
½ tsk bagepulver
smeltet smør
Gnid kødet med peber (ikke med salt) og klaret smør eller olie, sæt det på et grillspid, og steg det over trækulsild eller i ovngrill.
Salt kommes først på, når det er stegt ellers vil kødet ikke blive ordentligt brunet.
Kødet skal stege 15 minutter pr. 500 g , hvis det skal være rødt, noget længere hvis det kun skal være lyserødt.
Yorkshire-budding:
Skil æggene.
Lav en tyktflydende dej af hvedemel, mælk, æggeblommer, salt og bagepulver, tilsæt til sidst stiftpiskede hvider.
Hæld dejen over i en smurt tærteform og hæld lidt smeltet smør over.
Anbring buddingen i en forvarmet ovn ved 225°C, og lad den bage i 30 minutter, derefter anbringes buddingen under kødet på trækulsilden eller under grillen, så den kan opfange den dryppende kødsaft.
Server kød og Yorkshire-budding sammen