med tomater og krydderkartofler (4 pers.)
800 g oksemørbrad (pudset)
4 skiver rosmarinskinke
600 g porrer i skiver
100 g tomater i olie, hvidløg og krydderurter
700 g små kartofler med ren skal
½ bundt rosmarin
½ bundt timian
3 fed hvidløg
50 g smør
100 g løg i fine terninger
200 g fløde
salt, peber, 1 knivspids muskat
solsikkeolie
Forvarm ovnen til 170º (varmluft).
Skær oksemørbraden i 4 lige store skiver a 200 g
Skær rosmarinskinken i brede striber svarende til okse mørbradbøffernes tykkelse.
Skinken vikles rundt om mørbrad bøfferne og bindes fast med garn.
Kom salt og peber på begge sider af mørbradbøfferne, og steg dem i solsikkeolie ca. 1 min. på hver side.
Tag dem op af panden.
Skær tomaterne i tynde strimler.
Skær 1 fed hvidløg i fine terninger, halver de andre to.
Vask kartoflerne i koldt vand og læg dem på en bageplade.
Bland kartoflerne med 4 spsk olie, salt, peber og halverede hvidløg og bag dem i ca. 15 min. i ovnen.
Opvarm smørret i en gryde.
Svits terninger af hvidløg og løg, tilføj porreskiverne, krydr med salt, peber og muskat.
Rør tomatstrimler og halvdelen af timianbladene i, hæld fløden på og lad det hele småkoge i ca. 4 min.
Kom resten af timianen og rosmarinen på kartoflerne (læg to kviste fra til pynt) og bag videre i 10 min.
Læg okse mørbrad bøfferne ved siden af kartoflerne i oven, og lad dem stege i ca. 11 min. (så er de stegt medium).
Tag dem ud af oven og lad dem hvile i ca. 3 min.
Anret porrer og flødesauce i midten af tallerkenen.
Læg kartoflerne udenom.
Fjern garnet og anret mørbradbøfferne på flødeporrerne.
Ved servering pyntes med rosmarin.