800 g oksemørbrad i bøffer
1 kg blandet rodfrugter (pastinak, gulerødder, rødbeder)
4-6 bagekartofler skåret i tynde både
300 g hakket løg
1 kop portvin
½ fl. rødvin
1 l brun fond eller god bouillon
1 spsk solbærmarmelade
Solbærsauce:
Steg løgene ved mellemvarme, indtil de er brune, og tilsæt portvin og
rødvin - lad det koge i 5 minutter.
Tilsæt solbærmarmelade og 1 liter fond eller bouillon og lad det koge ned til ⅓.
Bagte rodfrugter:
Skær rodfrugterne i 4 mm stave (blyanttykkelse).
Bland dem med kartoffelbåde, lidt olie og salt og peber.
Bages i ovnen ved 220ºC i cirka 20 minutter.
Bøfferne krydres med salt og peber og steges på en varm pande i 3-5
minutter.
Anret på tallerkener.
Tips:
Skal det være stort, så udvid anretningen med: Østers med peberrod