- er nok en ret, som mange mennesker forbinder med søndagsmad - en ret, man fik ved særlige lejligheder, når der kom gæster, eller der skulle holdes fest. Ved denne lejlighed blev det fine porcelæn taget i brug med suppeterrin og hvad, der ellers hørte sig til. Det tager 2 dage at lave retten, men så er resultatet også derefter - uovertruffen i al sin enkelhed og smag.
Oksetværreb med ben.
Suppeurter.
Salt, peber
Suppe:
Hjemmelavede melboller.
Hjemmelavede kødboller
Peberrodssauce:
Peberrod.
Sukker.
Eddike.
Lidt fløde.
Persille
og nye danske aspargeskartofler.
Kog oksetværrebet i rigeligt vand sammen med hele suppeurter og krydderier i 3 timer, til benet kan tages ud.
Tag urterne op efterhånden, som de er møre og skær dem ud i passende stykker til den færdige suppe.
Tag kødet op og dæk det til med et vådt klæde, til det skal bruges.
Si suppen gennem et klæde og kog den lidt ned.
Smag til med salt.
Halvdelen af suppen skal bruges til suppe og resten til peberrodssauce.
Suppe:
Tilsæt kød- og melboller sammen med de udskårne urter og varm forsigtigt igennem.
Server suppen i suppeterrin eller som vist på billedet fra kande.
Oksekød med peberrodssauce:
Rist hvedemel og smør let af i en tykbundet gryde, tilsæt fond fra kødet og bag op til en passende tykkelse.
Smag til med eddike, sukker og lidt fløde samt lige inden servering masser af reven peberrod, herefter må soaucen ikke koge!
Skær kødet i tykke skiver og dæk med lidt sauce.
Drys med reven peberrod og persille og server med pillede aspargeskartofler.