Logo

Oksekødspaté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g okseskank (osso buco) 
2 tsk olivenolie. 
1 ½ dl rødvin. 
1 fed fintsnittet hvidløg. 
1 tsk tørret merian. 
1 laurbærblad. 
225 g fedtfattig fromage frais. 
1 tsk blandede peberkorn knust. 
Frisk krydderurt til pynt. 
 
Okseskanken gøres fri fra ben,fedt og brusk og sener og skæres i i store terninger.
Opvarm olien i en gryde og brun kødet på alle sider ved høj varme.
Tag kødet op med en hulske og kom det i et ovnfast fad med låg.
Rør vin, hvidløg, merian og laurbærblad sammen med kødet

Læg tætsluttende låg på og bag kødet i forvarmet ovn i 1 time og 45 minutter på 160ºC, til kødet er så mørt at det kan skæres med en ske, rør undervejs.
Læg kødet over i et andet fad og smid laurbærbladet væk, lad kødet og
væden og de resterende krydderier køle af og stil derefter blandingen i
køleskabet i mindst 2 timer.
Blend kødet og saften til en jævn blanding eller hak kødet fint 2 gange i en kødhakker.
Rør fromage frais i blandingen og blend igen i ca 1 minut.

Stilles på køl i 1 time.
Serveres pyntet med knuste peberkorn og friske krydderurter på toppen
og med et godt brød og evt. rødbeder eller syltede chilier til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her