1 pakke friske lasagneplader
½ kg hakket oksekød
3 fed hakkede hvidløg (- presset hvidløg giver en meget stærk smag)
1 stort hakket løg
4 spsk piskefløde
2 dl rødvin
2 spsk frisk timian
½ tsk frisk timian (eller 1 tsk tørret timian)
½ tsk tørret oregano
salt og friskkværnet sort peber
olivenolie
Tomater i hvidvin:
1 bakke cherrytomater
3-4 dl hvidvin
olivenolie og smør
Hak løg, hvidløg og champignon.
Kom olie på en dyb pande og varm den op.
Svits først løg, kom så champignon og hvidløg på og til sidst det hakkede
oksekød.
Når oksekødet er brunet lidt, tilsættes rødvin, timian og oregano,
piskefløde, salt og peber.
Læg låg på panden og lad det koge meget sagte ca. 20 min.
Pensl et stort firkantet lasagnefad med olivenolie.
Kom 2-3 spiseskefulde kødfyld på pladerne og rul dem sammen.
Læg dem side om side, så de støtter hinanden i fadet.
Læg 1 bakke sherrytomater ned i kanten af fadet og hæld 3-4 del
hvidvin i fadet.
Pensl rullerne med olivenolie og kom en lille knivspids smør på hver rulle.
Drys reven parmesanost over.
Dæk fadet til med folie og stil det ind i ovnen 25 minutter ved 225ºC.
Efter 10 minutter tages fadet ud og der øses hvidvinssauce over rullerne
for at de ikke skal blive tørre.
Det samme gentages 10 min. efter.
Efter 25 minutter tages folien af og retten gratineres kort til den er
gylden i overfladen.
Servér med Sensommersalat med druer og ristede mandelflager.
Vær opmærksom på at lave salat nok, server evt. brød til også.