½ kg oksespidsbryst, med eller uden ben
1 porre
2 løg
2 fed hvidløg
¼ knoldselleri
frisk timian
frisk løvstikke
salt og peber
Kom kødet i en gryde sammen med de istandgjorte grønsager og krydderurter.
Du kan bruge de krydderurter, du vil, hvad du nu har i altankassen eller haven.
Fyld godt op med vand, det skal være, så kødet har plads til at svømme, og varm langsomt op til kogepunktet.
Lad kødet simre ca. halvanden time.
Tag gryden fra varmen, men lad kødet blive liggende og afkøle i suppen gerne natten over.
Serveres med surt, peberrod, sennep og godt brød.
Oksebrystet kan holde sig 4 dage i køleskabet.
Den suppe, du har kogt oksebrystet i, kan du arbejde videre på.
Kog fx. fintsnittede grønsager og pasta i den og server rygende varm.
Eller frys suppen ned og brug den en anden gang til en god sauce.