¾ kg oksebov
2 spsk hvedemel
salt
peber
1 spsk smør
3 dl æblemost
2 løg
½ rodselleri
1 citron
1 dl piskefløde
300 g fusilli eller anden pasta (hvis frisk skal man bruge 500 g )
1 kg rosenkål
Skær kødet i stykker på 5x5x3 cm.
Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og svits dem
derefter i smør i en gryde.
Kom de svitsede kødstykker i et ovnfast fad og tilsæt æblemost, hakket
løg og tern af rodselleri.
Luk fadet, fx. med sølvfolie, og sæt det i ovnen ved 150°C i ca. 3 timer til kødet er mørt.
Skyl citronen og riv skallen fint.
Pres derefter saften ud.
Tilsæt reven citronskal, citronsaft og piskefløde til saucen med kødet
lige før servering og smag den til med salt og peber.
Kog fusilli (eller anden pasta) som angivet på emballagen.
Sæt en gryde med letsaltet vand over.
Skyl rosenkålene og gør dem i stand (evt. grimme yderblade pilles af).
Kog dem 5-10 minutter afhængigt af, hvor møre de ønskes.
Hæld vandet fra.
Server okseragouten med citronsauce i det ovnfaste fad og giv pasta og
rosenkål til.