20 g gær
6 dl vand
1 ½ tsk salt
15 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt og hvedemel.
Ælt dejen smidig i skålen.
Dejen skal være lidt tykkere end sædvanligt.
Dæk med plastfilm og lad dejen hæve enten 4 timer ved stuetemperatur eller i spisekammeret natten over, fx. ved koldhævning.
Vælger du det sidste, kan du lave dejen om aftenen, lade den hæve natten over og bage den næste morgen.
Tag dejen ud af skålen og ælt den let, stræk den til en aflang firkant, men tryk den ikke sammen.
Tril den sammen som en roulade og form den til en krans på en bageplade. Tryk enderne mod hinanden, så kransen holdes sammen.
Lad brødet efterhæve i 2 timer.
Skær forsigtigt 4-5 snit i det med et skarpt barberblad.
Bag ved 300ºC i 10 min.
Tag brødet ud, pensl med vand og sluk samtidig ovnen.
Sæt brødet i ovnen igen og bag det færdigt ved eftervarmen i 30 minutter.
Dette brød får en meget hård skorpe.
Hvis du lægger det i en brødkasse eller en plastpose bliver skorpen blød, og brødet bliver ikke lige så lækkert.
Tips: Hvis du synes, brødet bliver for mørkt ved den høje temperatur, så læg folie over, når der er gået lidt tid.
Næringsindhold i 100 g brød - 1 skive = 50 g
kj 1280, kcal 305, fibre 3,6 g, fedt 1,2 g, mættet fedt 0,1 g, flerumættet fedt 0,5 g, P/S 4,6, kolesterol 0 mg.