En lækker, sund, mættende og BILLIG grønsagsmos, og så er der oven i købet suppe til senere.
3 mellemstore kartofler
3 mellemstore gulerødder
Ca. 150 g jordskokker eller anden rodfrugt evt. selleri
2 små løg
grønsagerne skal helst være økologiske, da de smager af mest.
Plantemargarine eller smør
mælk
salt og peber
Sæt først en gryde med vand over.
Skyl og skræl grønsagerne imens vandet kommer op at koge.
Sæt dit ur til 25 min. og kom kartoflerne i vandet (uden salt, dette tilføres senere). Vandet skal simre, ikke bulderkoge.
Når der er 15 min. tilbage af tiden, kommer du jordskokker og gulerødder i, og når der er 10 min. tilbage, kommer du løgene i.
Når tiden er gået, hælder du en smule salt ved blanding og lader det stå et par minutter.
Herefter hælder du grønsagsvandet fra (Hæld det endelig ikke ud, men i en pose eller beholder, vandet kan bruges som en dejlig suppe) og så moser du grønsagerne med margarine, mælk og en smule peber, en stavblender er fortrinlig hertil.