1 port.
¼ stk løg
evt. hvidløg
¼ stk gulerod
½ stk pastinak
2 spsk rodselleri
¾ spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
¼ ds hakkede tomater
1 tsk basilikum
sort peber fra kværn
1-2 nip salt
Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl og skær rodfrugter i meget små terninger.
Svits grønsagerne let i olivenolien.
Tilsæt tomatpure og tomater samt krydderier.
Kog saucen 8-10 minutter.
Server saucen til pasta, med revet stærk mager ost (30+/17% fedt) eller parmesanost og hertil nye kogte grønne ærter og evt. råkostsalat.
Slut med en frugt eller en frugtdessert.
Næringsindhold i 1 portion napolitansk sauce med 1 portion pasta (75 g ukogt spaghetti eller makaroni), ½ dl revet ost (30+/17% fedt), 1 dl grønne ærter, råkostsalat med ½ spsk vinaigrettesauce og 1 appelsin
kj 2650, kcal 630, fibre 14,5g, fedt 17,0g (24E%), mættet fedt 4,2g, flerumættet fedt 4,0g, P/S 1,0, kolesterol 12 mg.