800 g-1 kg nakkekam uden svær
salt, peber
stegefilm el. alufolie.
Kryddersmør:
50-75 g smør/margarine
1 spsk hakket persille
1 spsk finklippet purløg
2 tsk finhakket skalotteløg
2 tsk finklippet karse
Tilbehør: Bagte kartofler, kryddersmør, salat.
Tænd ovnen og indstil den på 225°. Gnid kødet med salt og peber. Rør blødgjort smør med de findelte krydderurter.
Smør ⅓ af smørret på begge sider af stegen.
Pak stegefilm el. folie om stegen, og luk for enderne med vrideklemmer.
Læg stegen i et ovnfast fad med sammenføjningen på stegefilmen opad.
Sæt fadet midt i ovnen ved 225° i ca. ½ time. Dæmp varmen til 150° og videresteg kødet ca. 45-60 min. Sluk for ovnen og åbn ovndøren. Lad stegen stå 10 min.
Forskæring: Læg stegen p& forskærerbrættet og fjern filmen.
Lad kraften løbe ned i hullet foran. Skær kødet i tynde skiver. Øs 1 spsk stegekraft over kødet.
Sæt kartofleme ind sammen med stegen, så er de møre samtidig med kødet. Server resten af kryddersmørret til kartofleme.