4 koteletter (nakkekam)
salt og friskkværnet peber
2 gulerødder i tykke skiver
1 løg i tykke skiver
4 store kartofler i tykke skiver
1 spidskål eller savoykål i kvarte
4 spsk eddike
4 peberkorn
½ stang kanel
1 bundt dild
Koteletterne krydres med salt og peber og stilles køligt.
Gulerødder, løg, kartofler og kål kommes i en gryde.
Tilsæt eddike, krydderier og dild.
Retten dækkes med vand.
Grøntsagssuppen koges ved svag varme ca.15 min.
Koteletterne kommes i grønsagssuppen og koges videre ved svag varme i ca. 25 min.
Smages til med salt og peber.
Servering:
Koteletterne tages op af grønsagssuppen og serveres sammen med suppen.
Tips:
Lidt af suppen kan bruges som sauce og tilsættes reven peberrod eller en god fiskesennep.
Dagen efter kan den "tykke" suppe serveres sammen med evt. rester af koteletterne, som er skåret i terninger og gennemvarmet i suppen.