800 g hellefiskfilet
100 g rasp
100 g hasselnøddeflager
2 dl hvedemel
2 æg
salt
peber
margarine til stegning
Sauce:
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl fiskebouillon
1 dl piskefløde
2 æggeblommer
½ citron, saften heraf
salt
peber
Hellefiskfileterne skæres i mindre stykker på ca. 6-7 cm. bredde. Stykkerne vendes først i hvedemel tilsat 1 tsk salt lidt peber, derefter i de sammenpiskede æg og til sidst i en blanding af rasp og nødder. Fileterne steges på panden ca. 4 min. på hver side. Sørg for at panden er godt varm inden fisken kommes på.
Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt melet og spæd med fiskebouillonen lidt ad gangen. Pisk æggeblommer, fløde og citron sammen, tag saucen af varmen og pisk æggeblandingen i, varm saucen forsigtigt op - den må ikke koge og smag til med salt, peber og citron.
Serveres med hvide kartofler.