Olie til stegning
1 spsk god stærk karry
2 løg i tern
3 fed finthakket hvidløg
2 tsk finthakket ingefær
1 finthakket chili
2 ½ dl kyllingesuppe
1 strøget spsk garam masala
1 dl yoghurt naturel
1 tsk Maizena eller sauceejævner
Salt
8 lammesteaks eller -koteletter
15 g smør
400 g Basmati ris
Vand
Salt
I en tykbundet gryde over stærk varme kommes olie nok til at dække bunden. Når olien er hed, kommes karryen i sammen med løg, hvidløg og ingefær. Rør godt rundt, da brankning skal undgås. Efter et par minutter kommes suppen i. Rør 1 teskefuld Maizena eller sauceejævner i yoghurten, inden den kommes i karrysaucen. Ellers har yoghurten en tendens til at skille. Krydr med garam masala og smag til med salt. Karrysaucen er klar.
Lammesteaksene eller - koteletterne krydres med salt, peber og evt. karry. På en hed pande kommes olie og smør. Kødet steges heri. Stegetid afhænger af kødets tykkelse og kvalitet.
Serveres med Basmati ris og mango chutney.Basmati ris kommes i en gryde og dækkes med vand - tilført 1 tsk salt, så der vand 1 ½ cm over risen. Bring risen i kog under låg. Når vandet er i kog, skrues ned til laveste blus, og efter 10-12 minutters har man dejlige luftige og kogte ris.
Tips:Retten kan også laves som en karrygryde, hvor man bruner 5-600 g lammekød i tern sammen med karry, løg, hvidløg og ingefær. Dækkes med suppe, og simrer ca. 40 minutter - til kødet er mørt. Så fortsættes fra, hvor yoghurten tilsættes.