450 g stenfri svesker
85 g sukker
50-75 g mandler
Creme:
3 blade husblas
3 dl fløde 13%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 dl piskefløde
Pynt:
2 dl piskefløde
25-30 g mørk chokolade
Kom svesker, 3 dl vand og sukker i en gryde.
Kog sveskerne møre i 8-10 min. ved svag varme og afkøl dem.
Skold og smut mandlerne og kom en mandel i hver sveske.
Creme: Udblød husblas i koldt vand.
Bring fløde og vanilje i kog.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.
Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under grundig omrøring.
Stil cremen i køleskabet, til den er helt kold.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Kom de fyldte svesker i et halvdybt fad og kom den kolde creme over.