Sauce:
2 æggeblommer
1 spsk citronsaft
2-2 ½ dl olivenolie
1 ds tunfisk naturel
1 ½ dl yoghurt
salt og friskkværnet hvid peber
1 spsk kapers
Fondue:
750 g courgetter
400 g mozzarella
2 æg
6-8 spsk hvedemel
1 kvist rosmarin eller 1 tsk tørret
¾ l. olie
Mix æggeblommer og citronsaft i blender.
Tilsæt olien, først dråbevis, senere lidt mere ad gangen, til der er dannet mayonnaise.
Hæld væden fra tunfisken og purer den med.
Tilsæt yoghurt og smag til med salt og peber.
Bland kapers i.
Skyl courgetterne, skær stilkenden af og skær dem i 1 cm. tykke skiver.
Skær mozzerellaen i terninger.
Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
Bland hvedemel, salt og peber i en lille plastpose.
Vend mozzarellaterninger i æg, kom dem i plastposen og ryst dem let.
Tag osten op og læg den i en skål.
Skyl og tør rosmarinen.
Varm olien i en gryde på komfuret, hæld den i fonduegryden og sæt den
på varmepladen/spritblusset.
Kom rosmarin i olien.
Sæt en terning mozzarella og en skive courgette på fonduegaflen og lad
den gylne i olien.
Spis tunsauce til.
Tips: cremefraiche rørt med hakkede krydderurter, aspargessalat, flûtes og en let italiensk hvidvin passer til.