Logo

Mirabellesyltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 1 portion

1 kg udstenede mirabeller
1 kg sukker
1 stang vanilje
evt. blommebrændevin

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skær selve stangen i stykker på 1-2 cm.

Kom mirabeller, sukker og vanilje i en rustfri, tykbundet gryde og lad det stå, til frugten safter.

Kog syltetøjet ved jævn varme, til det gelerer ca. 20-25 min.

Prøv med en teskefuld på en underkop og sæt den 5 min. i fryseren.

Hvis konsistensen er god, så er syltetøjet færdigt.

Hvis du har energi til det kan du knække et par blommesten, smutte kernen, hakke den og komme den i det færdige syltetøj.

Men ikke for mange, da stenfrugters nødder indeholder lidt blåsyre, som er giftigt i større mængder.

Det gælder også for bittermandler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her