10 personer - kræver en del arbejde, til gengæld kan retten laves om formiddogen i to adskilte dele og så bare vendes en time før.
150 g parboiled spelt
3 grønne squash
groft salt
olivenolie til stegning
6-10 tomater
150 g feta
1 bdt frisk basilikum
Dressing:
1 finthakket skalotteløg
3 fed finthakket hvidløg
½ dl olivenolie
1-2 tsk ras el hanout (marokkansk blandingskrydderi, der fås i indvandrerbutikker)
¼ dl lys balsamicoeddike
Kog spelten i let saltet vand, som man koger ris (dvs. dobbelt så meget vand som ris). Skær squashene i skiver og ryst dem i plastpose med salt, kom dem til afdrypning i sigter.
Steg løg og hvidløg til dressingen ved svag varme i lidt af olien, de må kun blive glasklare. Kom ras el hanout ved og tag af varmen.
Pisk mere olie og eddike i og smag til med salt og peber.
Når vandet er hældt fra spelten i en sigte, vendes den op i marinaden, mens den er varm. Skyl squashene godt fri for saltet og dup dem tørre i viskestykke.
Steg dem ad nog le omgange i olie, så de kun bliver lysebrune.
Skyl tomater og skær dem i både.
Bland squash med marineret spelt, tomater, feta, masser af fintsnittet (ikke hakket) basilikum og smag til.