Logo

Marineret nakkefilet med nudelrøsti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg nakkefilet
Marinade:
1 lagerøl
1 spsk farin
1 løg 1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær eller 1 tsk stødt
salt og peber
10 g smør
2 ½ dl siet marinade
50 g flødeost 60+
saucejævner
Nudelrøsti:
375 g ægnudler
1 ½ spsk olie
3 gulerødder
       
Læg nakkefileten i en kraftig plastpose.
Riv ingefær og rør marinaden sammen. Hæld den ved kødet.
Luk posen. Lad det trække i køleskabet 1 døgn.
Vend kødet efter den halve tid.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det i en stegegryde i smørret ved god varme.
Tilsæt siet marinade, salt og peber.
Skru ned til svag varme og steg under låg ca. 45 minutter.
Vend og steg endnu 45 minutter. Samlet stegetid ca. 1 ½ time.
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75ºC, så er kødet mørt.
Tag kødet op, dæk det med alufolie og lad det hvile i 20 minutter.
Pisk flødeost i stegeskyen. Drys lidt saucejævner i under piskning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Kog ægnudlerne i letsaltet vand, kogetiden står på emballagen.
Dryp nudlerne af i en sigte. Varm olien på en mellemstor slip-let pande. Læg nudlerne på panden og klap dem til med en træspatel, så de steger sammen.
Steg nudlerne i 2-3 minutter på hver side ved god varme; vend nudelrøstien forsigtigt.
Skræl gulerødderne og brug kartoffelskrælleren til at lave tynde gulerodsstrimler.
Kog strimlerne 1 minut i letsaltet vand og arranger dem oven på nudlerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 945 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her