1 udbenet kalkunoverlår
salt og peber
1 bdt persille
1 spsk klippet timian
2 spsk flydende honning
1 spsk lys usødet sennep
2 spsk soyasauce
2 spsk sesamfrø
Fyld kalkunlåret, hvor benet er taget ud, med godt skyllet og afdryppet klippet persille og timian.
Luk kødet med kødnåle eller bind om det med kødsnøre.
Gnid kødet med salt og peber og læg det i en skål.
Pensl kødet over det hele med blandet honning og sennep og soyasauce, dæk med folie og sæt skålen 3-4 timer i køleskab.
Læg stegen i en bradepande eller et ovnfast fad og drys sesamfrø på.
Skyl skålen for den resterende marinade med bouillon og hæld den ved kødet.
Steg ca. 1 ½ time ved 175-180°C og dryp kødet ofte.
Den serveres med safranris, der er kogt med fintsnittet løg og blandet med fintklippede krydderurter.
Skyen kan jævnes til sauce og afrundes med lidt fløde eller cremefraiche.