Coleslaw er en salat, som bliver bedst, hvis den laves nogle timer - og gerne en hel dag - inden serveringen. Den grove kål og gulerødderne bliver bløde og lækre i marinaden,samtidig med at sprødheden bevares.
Salaten har en robust karakter med masser af smag. Da smagen er rimelig pikant, egner den sig som tilbehør til næsten alle retter, hvis man holder lidt igen med brugen af kommen. 4 personer.
¼ hvidkålshoved (ca. 400 g)
6 gulerødder
1 portion olie-eddike-dressing
½ tsk kommen
salt
1 tsk sukker
Hvidkål og gulerødder renses og rives groft - hvidkålen kan evt. skæres i tynde strimler.
Marinaden piskes sammen og vendes i grønsagerne sammen med kommen. Lad grønsagerne trække i minimum et par timer, og smag til med salt og sukker, inden salaten serveres.
Tips:
Kommen er et dejligt og klassisk krydderi til kål. Hvis man ikke er helt dus med kommen, kan jeg anbefale revet peberrod eller ingefær.
Husk, at smage salaten til med sukker og eddike, så smagen bliver afbalanceret i skarpheden.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,5 g 6e%
Protein: 1,8g 11e%
Kulhydrat: 14,2 g 83e%
Kostfiber: 3,9 g
Energiindhold: 290 kJ