Logo

Marinerede auberginer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

4 små auberginer (ca. 500 g)
½ bundt glatbladet persille
½ bundt basilikum
6-8 salvieblade
3 fed hvidløg
2-3 spsk svinefedt
5 spsk vineddike
salt og friskkværnet peber

Auberginerne vaskes og skæres i ½ cm brede skiver. Skiverne saltes og lægges lagvis på en stor tallerken. De dækkes til med en anden tallerken og en vægt oven på. Lad dem trække mindst 30 min.

Auberginerne skylles og duppes godt tørre.1-2 spsk svinefedt varmes op på en stor pande, og heri steges aubergineskiverne portionsvis 2 min. på hver side. Mere fedt kan tilsættes efter behov. Tag de stegte auberginer af panden og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Persille, basilikum, salvieblade og hvidløg hakkes meget fint og blandes. Aubergineskiverne lægges lagvis i en skål, hvert lag krydres med salt og peber, dryppes med lidt vineddike og drysses med urte/hvidløgsblandingen. Lad det hvile under dække i køleskabet natten over. Serveres som tilbehør til kogt eller stegt fisk.

Tilberedningstid: 1 time (+ 21 timers marinering)

Hvad smag og særpræg har di violette ægplanter ikke meget at tilbyde – af den grund er der heller ikke megen fornøjelse ved at fortære dem rå. Men hvis man rister, griller, marinerer eller steger dem, viser de et overraskende temperament: de passer nemlig sammen med alt, hvad man kan forestille sig i retning af kraftige krydderier. Auberginerne viser sig også at være umættelige med hensyn til at opsuge varm fedt og olie – derfor må altid kun anvendes helt friske ingredienser, og de tilberedte auberginer skal straks dryppe af på køkkenrulle.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.366 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her