Logo

Marengsfudge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl sukker
¼ tsk salt
1 ½ dl lys sirup
1 ¼ dl vand
2 æggehvider
1 ½ dl hassel eller valnøddekerner
2 tsk vaniljesukker
 
Kog en lage af sukker, salt, sirup og vand i en tykbundet gryde.
Lad den koge i ca. 45 minutter og hæld derpå lidt af massen i et glas
med koldt vand for at kontrollere om fudgen er færdig.

Hvis massen stivner, således at den kan knækkes, er den færdig.
Pisk nu æggehviderne stive med elpiskeren og fortsæt derpå med at
piske, mens sukkerlagen i en fin stråle hældes i æggehviderne.
Der piskes indtil massen begynder at blive tyk.
Lad massen afkøle og hak imens nødderne. Bland halvdelen af nødderne i massen og smag til med vaniljesukker.

Hæld nu massen ud på et stykke smurt bagepapir og fordel resten af nødderne herover.
Skær konfektmassen i passende stykker og stil den i køleskabet.
 

Tips: Hvis de sidder fast på papiret, kan man lægge det hele i fryseren
et øjeblik. Så går det lettere med at løsne dem fra papiret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her