2 æggehvider
100 g sukker
evt. 100 g kokosmel eller 2 spsk kakao
Æggehviderne piskes meget stive i en helt ren og tør skål.
Sukkeret piskes i de stive hvider lidt ad gangen.
Til kokos- og kakaomarengs vendes kokos eller kakao i til sidst.
Marengsen kan bages som »kys«, der sættes i små toppe på en smurt og Pre-mix meldrysset bageplade.
Kyssene bages ca. 40 minutter ved 130°.
Eller dejen kan smøres ud på pladen i to runde bunde.
Tips: Marengsbunde smager dejligt dækket med en blanding af frosne, halvt optøede hindbær og flødeskum
(ca. 200 g hindbær og skum af ¼ l. piskefløde).
Bunde af kakaomarengs kan fx. dækkes med et lag flødeskum og pyntes med syltede ferskner eller abrikoser.
Øverst drysses hakkede nødder eller mandler.
Bunde af kokosmarengs kan lige inden serveringen dækkes med et lag frugtmos, fx. æblemos og pyntes med flødeskum.