Logo

Mandel og melonkonfekt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Calissons d'aix
Følgende opskrift er i store træk hentet fra J. B. Rebouls kogebog fra 1895, »La cuisiniere provencale«, og giver en udmærket hjemmefremstillet udgave.

250 g sukker
300 g knuste mandler
2 spsk kandiseret melon, moset
2-3 spsk abrikossukkerlage eller anden frugtlage.
rispapir
Glace royale (kongeglasur):
200 g flormelis
2 æggehvider

Stød sukker og mandler i en morter. Sigt det, og hæld det tilbage i morteren. Bland kandiseret melon og så meget frugt saft i, at det bliver en lind pasta. Bred det lidt ud på en tallerken og lad det tørre i ovn ved meget lav varme, til det får en sej, dejagtig konsistens. Smør det ud på rispapir i et 6 mm tykt lag. Kongeglasuren laves ved at røre æggehvider og flormelis kraftigt med en træske, til det bliver en blank, lind creme.
Fordel den i et meget tyndt lag over calissonmassen; når den er stivnet, skæres kagerne ud i aflange ovaler på cirka 3,5 cm. Stilles igen til tørre i ovnen ved behersket varme i 10-15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her