4 personer
500 g kyllingebryst, skind og ben fjernet, skåret i terninger
300 g mandariner fra dåse, væde hældt fra og gemt
reven skal og saft af 1 citron
4 forårsløg, skåret i strimler
2 spsk thailandsk syvkrydderi
1 spsk soyasauce
Læg kyllingeterningerne i en skål sammen med mandarinsaft, citronskal og -saft, forårsløg, syvkrydderi og soyasauce.
Bland godt og lad kyllingestykkerne marinere under låg i køleskabet i mindst 1 time eller natten over.
Inden kødet steges, lægges 4 træspid i varmt vand i 10 minutter.
Derefter hældes vandet fra og spiddene drypper af.
Stik skiftevis kød og mandarinstykker på de 4 træspid og tryk dem godt sammen, så frugten ikke falder af.
Læg spiddene under en forvarmet grill og lad dem stege i 10 minutter.
Vend derefter spiddene om, pensl med eventuel overskydende marinade og lad spiddene stege i yderligere 10 minutter.
Serveres på et leje af fedtfattige nudler vendt med forårsløg og rød chili.
kJ 737; protein 28 g; fedt 4 g; kulhydrat 7 g
Variation Citruskylling (4 personer)
Tilbered kyllingen som i hovedopskriften, men undlad mandariner og forårsløg og anvend i stedet en limefrugt.
Snit limefrugten og stik den på spiddene sammen med kyllingestykkerne.
Steges som i hovedopskriften.
kJ 633; protein 28 g; fedt 4 g; kulhydrat 1 g