1 afpudset svinemørbrad 500-600 g
Forårsgrønsager:
600-800 g grønsager, vælg mellem nye gulerødder, sukkerærter, grønne asparges, forårsløg, bønner, artiskokbunde og majroer.
Persillesky:
1 persillerod
2 dl bouillon
20 g smør
1 bundt persille
Tilbehør:
250 g brød
Gør grønsager klar. Skær dem i passende mundrette stykker.
Fjern sølvsenen fra svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Skær mørbraden ud i 2 cm tykke skiver.
Skær persilleroden i tern og kog dem møre i bouillonen.
Tag persilleroden op i en blender.
Kog mørbradstykkerne evt. ad flere omgange i bouillonen ved svag varme i ca. 3 minutter.
Tag kødet op og dæk det med alufolie.
Kog grønsagerne i bouillonen. Kom først de grønsager i, som har længst kogetid og til sidst, dem som kun skal koge et øjeblik fx sukkerærter. Væsken behøver ikke at dække. grønsagerne skal koges, så de stadig har bid.
Vend kødet og skyen, som er løbet fra kødet, ned i grønsagerne et øjeblik, så kødet er varmt og svagt rosa eller lige netop gennemkogt.
Hæld væsken i blenderen sammen med den kogte persillerod, smørret og persillen.
Blend saucen sammen og smag den til med salt og peber.