700 g kalvebov
4 gulerødder
150 g friske bælgede ærter eller dybfrosne
4 dl piskefløde
2 store æggeblommer
saften fra ½ citron
1 bdt dild
salt, friskkværnet peber
1 kg små kartofler eller et godt brød
Skær kalvebovs-stykket i tern på ca. 5x5x5 cm.
Kom ternene i en rummelig, tykbundet gryde og hæld vand i til kødet er
dækket.
Lad gryden koge op og skum urenhederne fra.
Tilsæt lidt salt og lad kødet simre under låg i 50 minutter.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver.
Kom dem i gryden til kødet efter de 50 minutter og lad dem simre med i
ca. 15 minutter.
Herefter tages både kød og gulerødder op.
Væden (fonden) i gryden hældes nu gennem en si over i en anden gryde.
Skru op for varmen og lad fonden koge ind til ca. det halve og til den er
blevet god kraftig i smagen.
Hæld fonden i en blender og tilsæt piskefløden, de to æggeblommer
og saften fra den halve citron.
Det hele blendes til en ensartet creme.
Har du ikke en blender, kan ingredienserne kommes i en skål og piskes
med en håndmikser eller piskeris til en ensartet creme.
Kød og gulerødder kommes tilbage i den første gryde.
Cremen hældes over, og der tilsættes ærter og plukket/hakket dild.
Det varmes igennem under omrøring.
MEN det må ikke koge, for så skiller saucen.
Smag til med salt og peber og server retten i dybe tallerkener.
Kan serveres med små pillede kartofler eller et godt brød.