Logo

Lys kalvefrikasse med ærter gulerødder og dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g kalvebov
4 gulerødder
150 g friske bælgede ærter eller dybfrosne
4 dl piskefløde
2 store æggeblommer
saften fra ½ citron
1 bdt dild
salt, friskkværnet peber
1 kg små kartofler eller et godt brød
 

Skær kalvebovs-stykket i tern på ca. 5x5x5 cm.
Kom ternene i en rummelig, tykbundet gryde og hæld vand i til kødet er
dækket.
Lad gryden koge op og skum urenhederne fra.
Tilsæt lidt salt og lad kødet simre under låg i 50 minutter.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm. tykke skiver.
Kom dem i gryden til kødet efter de 50 minutter og lad dem simre med i
ca. 15 minutter.
Herefter tages både kød og gulerødder op.
Væden (fonden) i gryden hældes nu gennem en si over i en anden gryde.
Skru op for varmen og lad fonden koge ind til ca. det halve og til den er
blevet god kraftig i smagen.
Hæld fonden i en blender og tilsæt piskefløden, de to æggeblommer
og saften fra den halve citron.
Det hele blendes til en ensartet creme.
Har du ikke en blender, kan ingredienserne kommes i en skål og piskes
med en håndmikser eller piskeris til en ensartet creme.
Kød og gulerødder kommes tilbage i den første gryde.
Cremen hældes over, og der tilsættes ærter og plukket/hakket dild.
Det varmes igennem under omrøring.
MEN det må ikke koge, for så skiller saucen.
Smag til med salt og peber og server retten i dybe tallerkener.
Kan serveres med små pillede kartofler eller et godt brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her