Logo

Lynstegte risnudler og oksekød - Thailand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g trådtynde risnudler
200 g magert okseinderlår i meget smalle strimler
2 løg
1 cm. ingefær
1 stilk citrongræs
75 g usaltede jordnødder
½ rød chili uden kerner
2 fed hvidløg i skiver
1 ½ spsk olie (gerne jordnøddeolie)
 
Sauce
½ dl limesaft
1-2 spsk soja (pas på det ikke er for salt)
2 spsk rørsukker
2 spsk peanutbutter
 
Kom risnudlerne i en stor skål og overhæld dem med kogende vand.
Lad dem trække i 2 minutter og hæld vandet fra.
Gør kødet klar ved at skære det i meget smalle strimler eller skiver og
dup det tørt med køkkenrulle.
Pil løgene og skær dem i smalle både.
Hak citrongræsset, ingefæren og chilien og bland alle ingredienser til
saucen sammen i en lille skål.
Kom olien i en stor wok og varm den op.
Kom løg, citrongræs, ingefær, chili, jordnødder, hvidløg og oksekød i
wokken og lynsteg det ved kraftig varme.
Efter 3 minutter tilsættes nudler og resten skubbes op, så nudlerne kan
komme i direkte kontakt med stegefladen.
Når de er sprødstegte efter 3-4 minutter tilsættes saucen, der røres
rundt og serveres straks evt. drysset med lidt frisk koriander.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her