1 kg blandede grønsager (se nedenfor)
1 spsk olie
evt. 1-2 fed hvidløg
salt
peber
½ dl vand
400 g frisk tun i strimler
10 g smør
Grønsagerne renses og snittes i tynde strimler eller skiver.
Svits grønsagerne i olien fx i en wok. Begynd med løg og hvidløg.
Efter et minut tilsættes rodfrugter som fx gulerod eller selleri og derefter de øvrige grønsager.
Den samlede stegetid skal kun være få minutter.
Tilsæt lidt vand, salt og peber og lad retten dampe yderligere et par minutter.
Tunstrimlerne steges nogle få minutter i smør på en stegepande og blandes ved serveringen sammen med grønsagerne.
Serveres med løse ris og brød.
Grønsager:
løg, forårsløg, majroer, peberfrugt, radiser, nye gulerødder, spidskål, sommerhvidkål, frisk spinat, nye bønner, blomkål, broccoli, squash.