1 kg svine- eller kalvelever
400 g spæk
1 løg
50 g smør
50 g hvedemel
6 dl mælk eller bouillon
2 æg
1 spsk salt
1 tsk peber
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt allehånde eller 1 tsk timianblade
Skær lever og spæk i mindre stykker og hak det gennem kødmaskinen
med løget.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med mælk eller bouillon lidt ad gangen.
Lad stuvningen koge et par minutter, mens der røres.
Tag gryden fra varmen og rør æggene i sammen med levermassen.
Tilsæt krydderierne.
Kom levermassen i smurte forme og dæk dem evt. med alufolie.
Bag leverpostejen i ovnen på nederste rille 1-1 ½ time ved 175ºC.
Bagetiden afhænger af formens størrelse.
Tips: De rå leverpostejer kan fryses og bages fra frossen stand.
Forlæng bagetiden med ca. ⅓.