Logo

Leverpostej med agurk, tomat og sprøde løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ skive rugbrød med smør
2 skiver leverpostej
3 skiver tomat
1 stor spsk agurkesalat
1 stor spsk sprøde løg
½ tsk finthakket persille

Læg de 2 skiver leverpostej på rugbrødet, læg 3 tomatskiver på skrå fra hjørne til hjørne.
På den ene halvdel af tomaterne lægges den drænede agurkesalat, på den anden løgene. Drys den hakkede persille over.

Leverpostej:
½ kg svinespæk
½ kg svinelever
2 dl sødmælk
1 æble
1 løg
75 g hvedemel
30 g rensede ansjoser
1 tsk allehånde
1 tsk stødt timian
1 tsk stødt laurbærblad
2 æg
spæk i skiver til at fore formen

Skær spæk, løg og æble igennem, kom det i blenderen og hak det groft.
Spækfarsen kommes i en gryde og smeltes.
Hvedemel og mælk rystes sammen og piskes sammen med spækfarsen.
Blend leveren sammen med ansjoserne.
Bland leverfarsen med spækfarsen, tilsæt krydderierne og pisk æggene i. .
Formen beklædes med spækskiverne, så hele formen er dækket.
Hæld farsen i.
Bag leverpostejen i vandbad i 55 min. ved 175ºC i midten af ovnen.

Agurkesalat:
Skær tynde skiver af en hel agurk på et rivejern eller med kniv.
Kom skiverne i en skål, drys med 2 spsk groft salt og bland godt.
Lad det hvile i ½ time.
Dette gør, at saften fra agurken udvindes.
Knug skiverne let og hæld eddikelage over.

Eddikelage:
1 l lagereddike
½ l vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (OBS! den skal være uden chili)
1 helt pillet løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi 1 spsk hele sorte peberkorn
1 bundt dild

Bring eddike og vand i kog.
Tilsæt sukker dernæst resten af ingredienserne.
Lad lagen koge i ca. ½ time under låg.
Denne lage bruges blandt andet også til agurkesalat og syltede rødbeder.

Sprøde løg:
Skær 1 løg i tynde ringe.
Skiverne skal helst have samme tykkelse.
Pil ringene fra hinanden.
Varm lidt salatolie til næsten kogepunktet i en gryde.
Kom løgringene i olien lidt ad gangen PAS PÅ, det sprøjter meget, når ringene lægges i. Løgringene er færdige, når de er blevet gyldenbrune.
Tag ringene op.
Spred dem ud på køkkenrulle og drys med groft salt.
Er der sprøde løg tilbage, kan disse opbevares et tørt sted i køkkenet - ikke i køleskabet, så bliver de bløde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her