250 g friske lasagneplader
2 l. vand
2 spsk groft salt
Kødsauce:
25 g smør/margarine
1 stort hakket løg
½ kg hakket oksekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret basilikum eller timian
½ tsk oregano
1 ds koncentreret tomatpuré (140 g )
1 ½ dl bouillon (terning + vand)
Bechamelsauce:
30 g smør/margarine
3 ½ spsk hvedemel
½ l. kogende mælk
1 dl piskefløde
salt, hvid peber
½ tsk revet muskatnød
150-200 g revet mild ost.
Gratinering:
rasp
50 g smør.
Tomatsalat:
4 til 5 skiveskåret tomater
olie/eddikemarinade
tørret estragon
Rørt hvidløgsmør
Varm flûte:
250 g smør
2 til 5 fed hvidløg
citronsaft fra frisk citron
fint salt, hvid peber
Kødsauce: Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine, tilsæt det hakkede kød og svits det med.
Tilsæt derefter krydderier, bouillon og tomatpuré og lad det småsnurre i ca. 10 minutter
Bechamelsauce: Smelt smør/margarine i en gryde, tilsæt derefter den kogende mælk lidt efter lidt.
Kom krydderier, revet ost og fløde i.
Smag til med salt og hvid peber og lad det koge godt igennem.
Smør et ovnfast fad med smøg/margarine.
Læg lasagne kødsauce og bechamelsauce lagvis i fadet - det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys et tyndt lag rasp over og fordel smørklatter hist og pist.
Bages ca. 35-40 min. ved 200ºC på risten midt i ovnen, til den er gylden og varm.
Rør smørret og lad flûten varme med i ovnen i de sidste 8 til 10 minutter.
Tips: Tørrede lasagne plader kan anvendes. Følg anvisningen på pakken.