Bechamelsauce:
30 g smør
4 spsk hvedemel
5 dl sødmælk
revet muskatnød
Sugo finto (Snydesauce):
1 løg
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
250 g champignon
2 spsk olivenolie
½ glas rødvin
1 kvist timian
400 g flåede tomater, evt. dåse el. konc.tomat.
Desuden:
300 g friske lasagneplader
300 g helbladet dampet spinat
olie til pensling
60 g revet parmasanost til øverste lag
Bechamelsauce:
Varm mælken op til kogepunktet, smelt smør i en anden gryde og rør melet i, bag det af i 1 min. Tilsæt mælk lidt af gangen og lad det hver gang koge igennem under kraftig piskning til saucen er blank. Når alt mælk er tilsat koges saucen igennem i 5 min. for at koge melsmagen ud. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Snydesauce:
Hak og snit løg, bladselleri, gulerødder og champignon i meget små terninger. De kan også hakkes i foodprocessoren, men det er knap så elegant. Sauter løg og bladselleri i olivenolie i en gryde til begge dele er klare, tilsæt gulerødder og sauter et par minutter inden champignon tilsættes, rødvin, tomater i grove tern, timian og salt og peber. Lad saucen snurre i 20 min., under låg, er den for tynd fortsættes uden låg til passende konsistens. Smag den til.
Forkog pastaplader i rigelig letsaltet kogende vand et par minutter. Læg dem på et viskestykke. Saml lasagnen i 5 smurte folieforme (de næsten kvadratiske, der rummer ca ½ ): 1 Tyndt lag bechamel, pastaplader, snydesauce, pastaplader, bechamel, revet parmasanost. Bag den 20 min. ved 225ºCTips:Et af pastalagene omkring spinaten kan udskiftes med rødspættefiletter.