til 10 pers.
2 stk lammekøller - ca. 4 kg
2 spsk tørret rosmarin
salt & peber
2 økologiske citroner i tynde skiver
Tør lammekøllen af med køkkenrulle.
Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen.
Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber.
Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle.
Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150ºC i ca. 2 timer og 50 minutter.
Kødets centrumstemperatur skal være 70ºC, før lammekøllen er færdig.
Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.
Hvidløgskartofler:
2000 g små vaskede kartofler
1 dl olie
1 helt hvidløg
salt & peber
Skær hvidløget igennem på midten så fedene bliver halve, skil fedene fra hinanden.
Vend hvidløg og kartoflerne i olien.
Krydder med salt og peber.
Steg kartoflerne ca. 60 min. i bradepanden under lammekøllen til de er gyldne og sprøde.
Auberginecreme:
4 stk Aubergine, vasket og halveret på langs
1 dl olivenolie
1 dl persille, finthakket
citronsaft
salt & peber
Bag auberginerne med i ovnen ca. 45 min.
Til de er helt bløde og møre.
Tag auberglnerne ud og lad dem køle af.
Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med olie.
Smag til med citronsaft, salt & peber.