Lammekølle 1 ½-2 kg
Urter (porre gulerod løg selleri etc)
Rødvin
salt og peber
timian og rosmarin (gerne frisk)
1 stang kanel
laurbærblade
hvidløg
Skær uterne i grove stykker og læg i en stegeso el. lign.
Skær snit i fedtsiden af lammekøllen og brun den godt af på en pande og krydr med salt og peber og læg den på urterne.
Hæld rødvin over (min. 2-3 dl).
Krydr med timian og rosmarin og stik stykker af hvidløg i snittene.
Læg også gerne hele fed ved siden af.
Læg laurbærblade og kanelstykker på og omkring lammekøllen og læg låget på stegesoen.
Steges ved 160-175°C i min 3 timer.
Evt. kan ¼ liter grønsagsbouillon tilsættes og stegesaften bliver sammen med en ¼-½ liter fløde til en eminemt rødvinssauce.