1-1 ½ kg lammebov
friskkværnet peber
1 bundt persille
1 fed hvidløg
½ dl bouillon/vand
Sauce:
4 dl stegesky
1-2 spsk hvedemel
kulør
salt og peber
Tænd ovnen på 250ºC.
Stik med en spids kniv dybe huller ind ved benet. Fyld persille og evt. lidt knust hvidløg i hvert hul .
Læg køllen med den flade side opad på risten over bradepanden. Rids evt. fedtet i tern. Gnid stegen med salt og peber.
Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen, og lad den brune i 15 min.
Hæld kogende væske ved, og dæmp varmen til 150ºC. Vend køllen og vidersteg i 1 ¼ - 1 ½ time.
Hæld skyen fra og lad stegen trække ca. 15 min. i den slukkede oven.
Skum skyen for overflødigt fedt. Ryst lidt vand og hvedemel til jævning, og hæld det i den kogende sky ved konstant piskning.
Kog saucen 5 min og smag til.