1 mellemstor porre
1 stor gulerod
½ lille knoldselleri
2 fed hvidløg
4 lammesteaks (skåret af ryggen) a. ca 150 g
4 spsk olie
2 spsk smør
Grøntsagerne skylles, gøres i stand og skæres i fingerlange, tændstiktynde strimler.
Hvidløgsfedene pilles og hakkes fint.
Kødskiverne gnides grundigt med peber.
Varm 3 spsk olie op på en pande, steg kødet ca 3 minutter på hver side, drys med salt og hold det varmt på et serveringsfad.
Varm resten af olien og smørret på en pande og lad grønsagsstrmlerne og det hakkede hvidløg tilsat et drys salt snurre i 4 minutter under omrøring.
Grøntsagerne skal stadig være sprøde, når de er færdige.
Anret grønsagsstrimlerne omkring lammekødet og server retten straks.
Tips: Julienne er betegnelsen for ganske tynde grønsagsstrimler, som oftest af rodfrugter som gulerødder, selleri, porre og løg.
Strimlerne drysses med lidt salt og dampes et kort øjeblik i smør.
Et både lækkert og dekorativt tilbehør til mange retter.