10 personer - Kan ganges op i det uendelige. Dog ville jeg ikke lave urterne til mere end 100.
1 lammeryg fra nakken og ned på ca. 2 ½ kg (giver godt et kilo reelt kød)
2 fed hvidløg
5 kviste hel rosmarin
groft salt og peber
Urter:
4 porrer
4 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 selleriknold
3 fed hvidløg
3 rødløg
5 store kartofler
5 jordskokker
2 pastinakker
5 kviste timian
lidt salt og peber
3 dl rødvin eller hvidvin
Spæk lammestegen med skivede fed hvidløg og stop kviste af rosmarin ind under fedtlaget og i udskæringen, inden den snøres med kødsiderne mod hinanden.
Gnid især fedtfladen godt med salt.
Sæt stegen i ovnen ved 220º i 15 minutter.
Tag den ud og kasser det fedt, der nåede at smelte af.
Rens alle urterne og skær dem i mindre stykker.
De blandes med vin og drljsses i bunden med salt og peber.
Lægges som bund for stegen, der stilles på en rist ovenover.
Stilles i ovnen ved 180º i en time.
Stegen tages ud og hviler 20 minutter hvis den skal være rosa.
Ønsker man den gennemstegt, skal den have halvanden time inden den tages ud for at hvile.
Urterne testes, og skal de have mere, får de hviletiden med.