Logo

Lammeryg med oliven og mille feuilles

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
1 lammeryg
Smør
Salt, peber
 
Urtekartofler:
30 g bacon i tern
½ kg pillekartofler
1 hakket skalotteløg
Olivenolie
Hakket persille
 
Selleri:
100 g selleri
2 dl kalvefond- eller hønse­fond
 
Sauce:
3 dl reduceret lammefond
4 spsk olive­nolie
1 spsk sennepskorn
1 spsk udstenede oliven
1 spsk hakkede sol­tørrede tomater
5 blade fintsnittet basil­ikum
 
Mille feuilles:
4 tomater
½ grøn courgette
½ gul courgette
2 rødløg
½ lille aubergine
2 spsk olivenolie
Frisk timian
Sukker, salt
 
Spidskål med bacon:
½ spidskål
30 g bacon i tern
1 fint­hakket skalotteløg
Muskatnød
 
Gør lammeryggen klar, brun den i oliven­olie og steg den færdig i ovnen ved 200°, til den er rosa.
 
Urtekartofler: Kog kartoflerne møre i let­saltet vand.
Pil og mos dem let med en gaffel.
Sauter baconen sprød i olivenolie.
Tilsæt skalotteløg og sauter det let.
Tilsæt de mosede kartofler, varm blandingen igen­nem og smag til med hakket persille, salt og peber.
 
Selleri: Skær sellerien i små ensartede stykker og kog dem i hønsefond med lidt salt og peber.
 
Sauce: Kog lammefonden op og pisk olive­nolien i.
Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til.
 
Mille feuilles: Skold og flå tomaterne, del dem og tag kernerne ud.
Dryp tomaterne med olivenolie, timian, sukker og salt og "tør" dem i ovnen ved 85º i ca. 1 time.
Skær courgetter og aubergine i meget tynde skiver og sauter dem kort på en hed pande med olivenolie.
Drys timian over.
Lad skiverne dryppe af på fedtsugende papir.
Skær rødløgene i tynde skiver og sauter med sukker, salt og peber, til de bliver helt bløde.
Skær tomaterne til i samme størrelse som de øvrige grønsager.
Læg det hele i lag i små portionsringe.
 
Spidskål med bacon: Snit kålen i strimler på l x 4 cm og kog dem i 2 minutter i sal­tet vand.
Sauter bacontern og skalotteløg sprødt i smør.
Tilsæt kålen og varm det hele godt igennem.
Smag til med reven muskatnød, salt og peber.
 
Anretning: Fjern ringene omkring de små mille feuilles.
Varm dem i en mikroovn før servering.
Skær lammeryggen ud i koteletter.
Sæt mille feuille'n øverst på tallerkenen.
Kugl kartoffelmosen op som et æg ved hjælp af 2 skeer.
Læg spidskålen i midten af tallerkenen og lammet rundt om kålen.
Fordel selleri stykkerne uden om og hæld saucen let hen over kødet og rundt om.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her