Logo

Lammekrone med saltbagte hvidløg og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammekrone (beregn 3 ben pr. person)
 
Saltbagte hvidløg og chili:
10 hele mini-hvidløg med skal
5 røde chili
5 grønne chili
200 g salt
2 spsk olivenolie
 
Chilisauce:
2 gule pimenter/peberfrugter
1 stor hvid tyrkerchili (mild)
1 spsk mirin eddike
1 laurbærblad
1 kvist jernurt (evt. citrontimian eller ­melisse)
½ liter vand
Salt, peber
2 spsk koldt dansk smør
 
Brun lammekronen godt af og steg den i 12-18 min. ved 200º i ovnen.
Lad hvile lige så længe.
 
Saltbagte hvidløg og chili: Bland alle ingredienser og bag dem i ovnen ved 200º i 20 minutter.
 
Chilisauce: Fjern kernerne i pimenter og chili.
Kog alle ingredienser op i vandet, træk gryden af blusset og lad hvile i 25 minut­ter.
Varm op igen og si væden fra.
Kør på blenderen med salt og peber og koldt smør.
Varm forsigtigt igennem.
Server straks.
 
Grillet grønt alt efter årstiden kan serveres som tilbehør.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
15827-09-2010 11:01:07 inge
lyder som noget jeg lige kan bruge

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her