Logo

Lammebov i vin med grønsager, krydderurter og pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
1 lammebov, ca. 1,5-2 kg
ca. 800 gram forskellige grønsager. efter eget valg og årstid. (inkl. kartofler)
1 flaske tør hvidvin
smør
krydderier og forskellige krydderurter
1 spsk god Dijon-sennep
 
1. Boven udbenes og ridses i skindet, krydres med salt og peber samt halvdelen af de friske krydderurter. Boven snøres.
 
2. Kødet brunes i en stegegryde, og vinen hældes ved.
Vinen koges næsten helt ind, og der tilsættes vand, til det dækker ca. halvdelen af boven.
 
3. Kødet steger 1-1 ½ time under låg. Vendes ind imellem.
 
4. Boven tages op og pakkes ind, mens den trækker.
Sennep piskes i skyen.
Grønsagerne tilsættes alt efter koge tid (kartoflerne først).
Når alle grønsager er møre, monteres med koldt smør og smages til.
5. Boven skæres i skiver og serveres på fad eller taller­ken med 2-3 slags pasta i bunden samt sky og grøn­sager.
Dekoreres med de resterende krydderurter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her