Rogan josh
2 stk ingefær á 2,5 cm.
8 fed hvidløg
4 spsk vand
1 kg lammekød eller oksekød
10 spsk olie
10 stk kardemommekapsler
2 stk laurbærblade
10 hele peberkorn
6 stk nelliker
1 stang kanel, 2,5 cm.
200 gram finthakkede løg
Blend ingefær, hvidløg og vand i en foodprocessor til en pasta.
Lammekødet steges i portioner. Kødet tages op, og krydderierne steges i olien. Krydderierne skubbes op på kanten, og løgene tilsættes og brunes i 7 - 10 minutter.
Pastaen røres grundigt i og steges med.
1 tsk koriander
2 tsk spidskommen
mild chili (rogan josh)
el. 4 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 ¼ tsk salt
6 spsk yoghurt
Krydderierne steges med, og derefter tilsættes kødet og kødsaften fra bruningen. Det hele blandes godt.
Tilsæt yoghurten, 1 spsk af gangen. Når yoghurten er stegt ind, tilsættes vandet. Lad det simre under låg eller i ovnen på 180ºC i cirka 1 ¼ time. Fjern noget af olien, der flyder ovenpå. Man kan koge olien ned til en tyk sauce på middelvarmt blus.
Strø garam masala og peber over. Server med indisk brød eller ris, evt. yoghurt med valnødder og frisk koriander.