1 kg laks
salt
6 dl vand
2 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
1 porretop eller 3 forårsløg i skiver
300 g frisk broccoli i skiver
vand
10 blade husblas
Krydret kold sauce:
4 dl cremefraiche 18%
1 dl mayonaise
½ fed presset hvidløg
1 knsp.sukker
2 spsk citronsaft
1 knsp.cayennepeber
Skær skind og ben af laksen.
Krydr den let med salt.
Bring vandet i kog med vin, laurbærblad og porretop.
Lad urtevandet koge i 10 min. under låg.
Tag urterne op, læg laksestykket i og bring suppen til kogepunktet.
Sluk og lad laksen køle af i suppen.
Kog broccolistokken i 3 min. i letsaltet vand, kom resten af broccolien i og lad det hele koge yderligere i 4 min. Hæld vandet fra og køl broccolien af i en skål med iskoldt vand.
Beklæd en aflang form med film.
Pil laksekødet i mindre stykker og læg skiftevis laks og broccoli i formen.
Sæt suppen over at koge i en høj, tykbundet pande for kraftigt blus i 5-6 min.
Udblød husblasen i koldt vand i 4 min.
Vrid vandet af og rør husblasen i den varme suppe.
Køl suppen lidt af, inden den hældes over fyldet i formen.
Lad terrinen blive kold og stil den i køleskabet natten over.
Kold, krydret sauce:
Rør ingredienserne til saucen sammen. Smag til og lad saucen stå tildækket på et koldt sted i 1 time.