6 portion
600 g råt Laksekød uden Skind og Ben
300 g sød, tyk Fløde
12 g Salt
4 g Peber
6 Æggehvider
2 Æggehvider piskes meget stive.
I Morteren kommes Laksekødet skåret i ganske små Stykker sammen med Saltet og Peberet. Stød det og kom så i ganske små Mængder ad Gangen de to stiftpiskede Hvider heri. Gnid det hele gennem en meget fin Sigte.
Farsen samles op i en Kasserolle og glattes ud med Spatelen for at gøre den helt glat. Sæt den på Is i to Timer.
De 4 Æggehvider piskes nu meget stive, og Fløden piskes halvt. Den halvtpiskede Fløde røres forsigtigt i Laksefarsen, og mens Kasserollen stadig holdes på Is, foldes Æggehviderne i, uden at de falder sammen.
Det hele hældes over i en Souffléform og koger i Vandhad i en ikke for varm Ovn i 35-40 Minutter. Server med en Rejesauce.
På samme Måde kan man tilberede alle mulige Slags Fiske- og Skaldyrsouffleer. Til hver af dem serveres en passende Sauce.
I Stedet for at lave en stor Soufflé kan man lave lige så mange små Souffleer, som der er Gæster rundt om Bordet.