Logo

Lakseflet med kørvelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tresse de saumon a la creme de cerfeuil - 4 personer

480 gr laksefilet
20 gr smør
2 ½ dl hvidvin
2 ½ dl fiske fumet

Sauce:
1 dl tør vermouth
3 stk skalotteløg
4 dl piskefløde
1 lille bundt kørvel
½ citron

Garniture
4 stk tomater
1 fed hvidløg
2 stk skalotteløg
1 tsk honning
1 tsk tomatkoncentrat
1 kvist timian
4 skiver toastbrød
2 spsk olivenolie

Laksefileten skæres i strimler, 6 strimler pr. person som flettes 3 over 3 og dampes i et
smurt fad med hvidvin og fiskefumet, i ovnen i 3 -4 min.

Saucen:
Vermouthen koges ned med skalotteløgene og tilsættes piskefløden og koges ned til en
passende konsistens. Kørvelen blendes med den nedkogte hvidvin og fume fra den dampede laks og tilsættes saucen. Smages til med salt, peber og citron. Sigtes. (Saucen skal have en flot grøn farve).

Garniture:
Tomaterne befries for skind og kerner, skæres ud i tern. Hvidløg, skalotteløg og timian
sauteres i oliven-olie og tilsættes tomatconcasset, tomatkoncentraten og honningen (den må ikke blive for sød). Det koges ned, til al væsken er væk. Smages til med salt og peber. Toastbrødene stikkes ud i små runde stykker ca. 16 stk og ristes.

Anretning:
Laksefileten lægges midt på tallerkenen og tomatconcassen kommes på toaststykkerne. Desættes rundt om laksen med saucen rundt om. Pyntes med frisk kørvel.

TIPS: I stedet for kørvel kan man feks. bruge bredbladet persille og spinat. Laksen kan byttes ud med rødtunge-strimler som flettes med forkogt grøn båndpasta.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her