Logo

Laks med selleri-remoulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stk laksefilet på cirka 1 kilo
1 knoldselleri
2 æggeblommer
2,5 dl vindruekerneolie
1 dessertskefuld Dijon sennep.
1 teskefuld groft salt

Laksefileten gnides venligt med lidt smeltet smør og lægges på et ovnfast fad, der er smurt med smeltet smør, med skindsiden opad.
Pak fadet ind i to lag alufolie og sæt det i en 200ºC varm ovn i 15 minutter.
Fjern folien.
Når laksen er svalet lidt af, men ikke helt kold, fjernes skindet, og fadet soigneres med køkkenrulle.
Dæk til på ny med folie.
Sellerien skrælles og skæres i tynde skiver, der strimles fint, tyndt som tændstikker.
Giv sellerien et hurtigt opkog i letsaltet vand - halvandet minut er perfekt.
Hæld sellerien i en sigte og brus den over med koldt vand fra hanen.
Ryst så meget vand som muligt af og bred strimlerne ud på et viskestykke for at tage den sidste væde.
Rør en mayonnaise af to æggeblommer og olie.
Begynd med en pris groft salt for at røre blommerne lidt seje, inden olien dryppes i. Mayonnaisen bliver temmelig stiv, men den blødes op med sennep, inden sellerien vendes sammen med den.
Læg remouladen, som vi kalder denne herlige sellerisalat, rundt om laksen og kvik den op med lidt persilledrys.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her