Tynde lakseskiver med fire grønne nuancer fra porrer, agurker, persille og broccoli bringer forårsstemning ved vintertide. De dampede agurkestrimler får en smag og konsistens, der kan minde en smule om østers. Det ser raffineret ud med de blå birkes på de lyse lakseskiver, og giver en lidt nøddeagtig smag til retten.
500 g laksefilet i tynde skiver, som til røget laks
2 porrer
½ skrællet agurk uden kerner
½ bundt bredbladet persille i strimler
1 spsk blå birkesfrø
½ kg broccoli i buketter
Skær porrer og agurker i 5 cm stykker og dernæst i strimler.
Kom dem på en pande med persillen, lidt salt og 2 spsk vand.
Kog vandet væk under låg, ca. 3 min.
Top grønsagerne op på 4 tallerkener, fordel lakseskiverne over grønsagerne, drys med salt, peber og birkes og stil tallerkenerne under ovnens grill til fisken har skiftet farve, 3-5 min. pr. tallerken.
Server med blancherede broccolibuketter og brød eller båndpasta.
Grønsager pr person: Ca 225 g