Logo

Laks "Black and White"

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer
 
Pasta:
300 g durumhvedemel
3 æggeblommer
2 æg
10 g salt
1 knsp. peber.
3 tsk blæk
 
Kør alle ingredienser undtagen blæk sammen til en homogen masse på en foodprocessor.

Del massen i 2 og kør den ene masse på food processoren med blæk.
Rul begge deje ud på pastamaskine og skær i ½ cm brede strimler.
Kog de to slags pasta hver for sig i saltet vand.
Læg pasta båndene tæt sammen side om side på bage papir og stil på køl under film.
 
Soufflefars:
100 g kammuslinger
1 dl piskefløde
1 æggehvide
Salt, peber
 
Kør ingredienserne til soufflefars på en food processor, smag til med salt og peber og smør farsen på pastanettet.
Damp pasta nettet i en dampovn 3-4 minutter ved 100° eller dæk med alufolie og bag 6-7 minutter i en almindelig ovn.
 
Laks:
200 g laksefilet ("mørbradstykket")
1 l vand
250 g salt
50 g sukker
20 sorte peberkorn
 
Kog vand, salt, sukker og peberkorn op og køl af.
Læg laksen i den kolde lage og lad trække i 1 ½ time.
 
Pak laksen ind i det dampede pasta net og pak rullen ind i film.
Læg lakserullen ved 55°, fx. i en ovn, i ca. 1 ½ time indtil servering.
Styk den herefter ud.
 
Spinatgratin:
200 g frisk spinat
1 spsk usaltet smør
½ fed hakket hvidløg
Salt, peber og muskat
½ dl creme fralche 38%
1 æggeblomme
 
Skyl spinaten grundigt og sauter på en varm pande med smør og hvidløg.
Krydr med salt, peber, og reven muskatnød, læg i et dørslag og dryp af.
Fyld spinaten i 4 smurte forme.
Pisk cremefraiche og æggeblomme sammen og hæld oven på spinaten.
Bag gratin'erne 12 minutter ved 165°.
 
Rygeostskum:
1 dl creme fralche 38%
1 dl fløde
1 dl rygeost
½ dl tør hvidvin
½ dl koldt smør
1 finthakket skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
Salt, peber
 
Kog alle ingredienser op under omrøring i en gryde.
Lad trække i 5 minutter og si massen.
Skum den lune sauce op ved anretning og smag til med salt og peber.
 
Rundtnommer med æg:
2 skiver sønderjysk rugbrød
1 hårdkogt æg
20 g Oscietre kaviar
 
Stik rugbrødet ud i stykker a 2 cm i diameter.
Skær ægget i skiver, læg på rugbrød og pynt med kaviar.
Stil rugbrødsmaden oven på lakserullen lige inden servering.
 
Pynt:
Dild
20 g lakserogn
 
Pynt til sidst retten med lakserogn og dild.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her